LYSSNAT – VECKA 21

av | maj 22, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

MIRIAM BRYANT 

Första gången jag hörde Passa dig var under Miriam Bryants senaste turné. Redan då hintade hon om att det här skulle komma att bli en av hennes bästa låtar. Passa dig beskrivs som en låt om att leka farligt nära elden och vara taskig i en relation. Det fina i texten är att det prickar rakt in i känslor som många har upplevt samtidigt som den inte känns skriven för att passa alla, lite som en arg dagboksanteckning som egentligen inte skulle få ta del av.

Janice

Årets första släpp från Janice visar sig vara fina Rain Brings Out The Sun som hon egentligen inte ens tänkt släppa nu. Men texten medför en upplyftande känsla som verkligen behövs i den rådande stunden då mycket känns hopplöst. Låten har ett otroligt snyggt arrangemang i all sin enkelhet men som ändå känns välbekant för den som älskar Janices tidigare bombastiska släpp. Förhoppningsvis släpper hon mer musik i år, det känns som att det behövs.

Wilma Nea

Wilma Nea debuterar med EP:n Issues och det är en samling låtar som tar med mig som lyssnare genom olika skeenden i hennes liv. Eller det är så det känns. Hennes texter känns uppriktiga, som exakta beskrivelser av saker som hon har varit med om och som hon direkt har printat ner på papper. Musiken är otroligt fin och blandningen av instrument skapar en ljudbild som känns polerad men ändå oproducerad.

Mauv 

Mauv bjuder på senaste singeln Goodbye Friend som ger en livekänsla som en har saknat efter månader utan livespelningar. Bandet själva säger att låten är “go att spela” och att de uppmanar till moshpits hemma i ensamheten, och kanske är det exakt det som behövs när den enda livemusiken som finns sker via streams online. Mauv hintar om att detta bara är ett smakprov och att ett debutalbum kan finnas i framtidsutsikten, spännande!

Julia Logan 

Julia Logan har släppt sin otroligt fina debutsingel To Be True. Det är fint att höra en röst som låter modern och egen samtidigt som soundet hintar om inspiration från svunna tider. Debutsingeln har en drömsk produktion som viskar om sena sommarnätter och långa bilturer till ingenstans. Den hintar om att kommande släpp också kommer att visa på något som vi har saknat.

Författare:
Emma Isberg, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This