LYSSNAT – VECKA 21

av | Maj 26, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Hannes

Hannes är ny röst på den elektroniska soulscenen som en bör hålla koll på. I Went to The Jungle, som han skapat tillsammans med producenten Tom White, är ett beatigt, elegant spår med stor finess. Den smarta produktionen och Hannes tillsynes oändliga röst kommer var agiven på många balkonger under de kommande sommarkvällarna.

Miss Li

Efter att ha lämnat pianot bakom sig fortsätter Miss Li att experimentera och utforska, något som resulterade i låten Love Hurts. Spåret må inledas i en klassisk retro-poptappning, något vi kanske hört förut, men vänta bara för sen kommer allt på en och samma gång. Ingenstans har man sparat på krutet, inget ”kill your darlings” här inte, alla idéer är bra idéer. Miss Li dundrar på som bara hon kan medan produktionen bara stiger runt om henne i en av månades kanske mest färgsprakande släpp.

Francis and the Light feat. Chance the Rapper

Francis and the Lights har, lite oschysst kanske, kallats för ”den fattiges Bon Iver” men med låten May I Have This Dance (Remix) visar Francis Farewell Starlite återigen att han klarar sig fint på egen hand. Låten tar fasta på chansningarna man tar – att fråga någon om en dans, att säga ”jag älskar dig”. En öm och ärlig vers av Chance the Rapper (som i videon bjuder på synkroniserad dans tillsammans med Francis själv) gör inte heller låten sämre.

Katthem

Med den andra EP:n ute fortsätter Katthem att leverera melodisk och slagkraftig punk. Lys på mig, tredje spåret på EP:n, blandar manglande gitarrer, ångande bas och en sång som nästan blir som ett mantra ­– lys på mig då, jag behöver ljus! Med Katthem på den svenska punkscenen känns allting tryggt och bra, som en reality-check.

Rein

Rein fortsätter att ånga fram över den elektroniska bodymusic-scenen, nu senast med EP:n Freedom ­­– EP. (You Call It) Democracy utmanar ständigt sig själv med skiftningar i pitch och tempo, medan Rein själv uppmanar oss att ifrågasätta oss själva och de system vi lever i. En viss rörelse mot det mer melodiska går att urskilja, något som visar att Rein håller sig på tårna och inte skyr sig från att experimentera.

Författare:
Adam Hallberg, skribent.

Pin It on Pinterest

Share This