LYSSNAT – VECKA 20

av | maj 15, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

SLEAFORD MODS

Det speciella minimalistiska sound som Sleaford Mods står för är något alldeles särskilt. Svenska Viagra Boys är kanske det närmaste vi i Sverige kommer det råa och ofiltrerade som pyser och ryker fram ur den brittiska electronicapunkduon. Deras senaste kreation All That Glue är ännu ett långfinger mot den som tycker att musik ska vara välpolerad och ordningsam.

RAC

Den Portlandbaserade superproducenten André Allen Anjos, RAC, har arbetat med och remixat storheter som Lana Del Rey, Foster The People, Lady Gaga och Two Door Cinema Club. Chansen att du redan har hört något han har gjort är ganska stor. Det purfärska albumet BOY är mer tillbakalutat och vuxet i sitt sound, men behåller ändå det barnsligt simpla i musiken som tagit honom dit han är.

JUNO FRANCIS

Svenskduon Juno Francis lämnade hemlandet för att söka lyckan i Berlin. Och vilken lycka det har blivit! Senaste singeln Queen’s Anthem är en perfekt blandning av det psykedeliska vi älskar från MGMT och Tame Impala mixat med åttiotalets syntpop. Är det dags för duons stora genombrott?

ARRE! ARRE!

P3-Guld vinnarna i Arre! Arre! släpper EP i augusti, men redan nu får vi ett smakprov i form av singeln Ravenous Girl. Det är studsande, drivande och lika elektrisk stämning som på det prisbelönta albumet Tell Me All About Them. Perfekt för att släppa hämningarna och hänge sig åt den punkiga rocken.

BOOKA SHADE

I karantänstider hamnar dansmusiken kanske allra mest i skottlinjen. Vanligtvis konsumerar vi den ute på nattklubbar och festivaler, och de flesta kanske inte är tillräckligt insatta i genren för att själva lyssna och utforska det hemirfrån. Booka Shade är en elektronisk duo som varit baserad i Berlin under snart 20 år. Deras senaste album Dear Future Self är ett perfekt insteg för den som vill ta fortsätta från Avicii vidare ner i kaninhålet.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This