LYSSNAT – VECKA 20

av | maj 18, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

TT

Theresa Wayman känner vi vanligtvis igen som sångare och gitarrist i bandet Warpaint, men i dag släpper hon sitt debutalbum som soloartist under aliaset TT. Albumet som går under titeln LoveLaws är en unik skapelse av Wayman där hon spelar alla instrument själv med hjälp av sin bror Ivan som hon co-producerat albumet med. Resultatet är ett beundransvärt album som verkligen är värt att lyssna på.

THYLA

Det Brighton-baserade bandet THYLA är ett av årets mest lovande tillskott på den brittiska musikscenen och häromveckan släppte bandet sin senaste singel Blame, där sångerskan Millie Duthie sjunger om de val som människor gör när de försöker vara någon annan för någons skull till en kostnad för sig själv.

pronoun

pronoun är aktuell med ett andra smakprov från hennes kommande debutalbum och på den nya singeln Wrong fortsätter hon på samma imponerande lo-fi spår som tidigare. Debutalbumet väntas släppas senare i år via Rhyme & Reason Records.

Laura Welsh

Med sina viskande vokaler skapar Larua Welsh trollbindande musik och på hennes senaste singel Atomised sjunger hon vackert om förlorad kommunikation och hur viktigt det är att visa vad en egentligen känner om saker och ting.

Value Void

Den London-baserade trion Value Void debuterade förra veckan med singeln Back in the Day. Singeln doftar post-punk och är det första vi hör från bandet som släpper sin debut-LP senare i år via Tough Love.

 

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This