LYSSNAT – VECKA 2

av | jan 10, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

PET SHOP BOYS

Pet Shop Boys gjorde sig ett namn på 80-talet med hits som bland annat West End Girls och Go West. Nu har de gett ett smakprov från sitt kommande album HotSpot som släpps den 24 januari i år. Deras nya singel Monkey Business är en solklar dansgolvsdänga i disco-anda med sångaren Neil Tennants karaktäristiska röst som utropar: Bring mr margaritas/Champagne and red wine/We’re gonna have a party/Where we all cross the line. Pet Shop Boys är tillbaka.

CAROLINE ROSE

Caroline Roses nya singel Feel The Way I Want bjuder på dansant beat och en “släng dig i väggen”-attityd på bästa vis. I musikvideon dansar hon sig igenom USA, klädd i röd kostym och med ett par hörlurar, vilket känns som en uppmaning för hur låten bör lyssnas på: ensam i sitt sovrum, musiken på hög volym och dansandes utefter den viktiga men utnötta frasen “dansa som om ingen såg på”.

HOLY

Bakom Holy står svenske Hannes Ferm, som nu har släppt nya singeln Can u hear me calling? från hans kommande album Ryder (vars album pryds av en målning av otroliga Moa Romanova som också gjorde ). Det är en melankolisk synthhistoria där frasen “Can u hear me calling” upprepas och blir som ett mantra, en vädjan och en fråga i ett.

MAKAYA MCCRAVEN & GIL SCOTT-HERON

Multiinstrumentalisten Makaya McCraven tolkar den framlidne musikern, poeten och legenden Gil Scott-Herons stycke Where Did the Night Go. Det är en experimentell tolkning som förhöjer Scott-Herons alltid lika träffande poesi, och sätter den i nytt ljus. Den 7 februari släpper Makaya McCraven en nytolkning av Scott-Herons album från 2010, I’m New Here.

CIRCA WAVES

Brittiska indierockarna Circa Waves bjuder på en ny singel från kommande albumet Sad Happy. Singeln Move to San Francisco är melodisk och trallvänlig i äkta indiepop-anda à la The Kooks, ett glädjepiller som gör mig förhoppningsfull inför deras kommande albumsläpp.

Författare:
Saskia Rubensson, Skribent & Redaktör.

Pin It on Pinterest

Share This