LYSSNAT – VECKA 2

av | jan 12, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Young Dreams

Norge ger oss ännu ett popnamn som träffar helt. Den åttiotalsosande singeln Wildwind låter inte helt olikt Tame Impala men är något mindre episk i sitt arrangemang. Matias Tellez som ligger bakom Young Dreams har under flera år producerat andra artister och band hemma i Norge.

Madi Banja & Lorentz

Ljuset i tunneln kommer kanske inte bli sommarens stora låt på dansgolven, men Lorentz och Madi har ändå hittat något. Det är drömskt med ett lager av extra mycket bas. Vi på redaktionen hoppas på att höra mer av Madi och Lorentz under våren. Tillsammans har de ett gäng sommardängor i ryggen och det känns inte otroligt att vi kommer få ännu en snart.

King Gizzard & The Lizard Wizard

Mer lo-fi åt folket (ännu en gång)! Det australiensiska psykbandet måste vara den mest omskrivna artisten på Popmani snart. Med sitt femte(!!!) album under 2017 fortsätter de att ge oss högkvalitativ musik som låter hjärnan arbeta med komplexa rytmer och melodier.

The Vaccines

När både Liam och Noel har släppt album kan väl inte någon få nog av brittisk indierock. Vi har fått den första singeln, I Can’t Quit, från kommande albumet Combat Sports som släpps i mitten av mars. Det är rakt på med energi och trallvänlig refräng. Svårare än så behöver det inte vara för att få igång ett gäng indierävar.

Sons of Bourbon

Att South Carolinas svenska spegelbild skulle vara Gotland har aldrig känts mer sant. Sons Of Bourbon lyckas med något som få inom den svenska musikscenen lyckas med – att förvalta den amerikanska folkmusiktraditionen. Veckans mest oväntade låt, A Hand To Hold, kommer från en trio med influenser av americana och klassisk country.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This