LYSSNAT – VECKA 19

av | maj 10, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Avicii

Nu har den andra singeln från Aviciis kommande album TIM släppts. Låten Tough Love är skriven och producerad av Tim Berling, Vincent Pontare och Salem Al Fakir. Det är en otroligt snygg låt med en melodislinga som sätter sig direkt samtidigt som nya toner inspirerats av indiska melodier har vävts in. Och med sång från både Vincent Pontare och Agnes Carlsson blir denna låt otroligt spännande.

girl in red

Norska stjärnskottet girl in red fortsätter att imponera på mig. Nu har hon återigen släppt en låt som rymmer allt det där som vi har blivit vana med att höra från henne; känslor, en otrolig ljudbild och hennes säregna röst. Hon säger själv att dead girl in the pool handlar om ifrågasättande av ens identitet och ångestkänslor. Låten är en del av EP:n chapter 2 som väntas komma senare i år. 

James Bay

Om du frågar mig så hade jag ingen aning om att James Bay skulle släppa en EP. Nyheten nådde mig bara några timmar innan EP:n On my messy mind släpptes men som vanligt så gör James Bay en inte besviken. Jag som älskade hans senaste album fortsätter att imponeras av hans sätt att skapa modern rock som känns fräsch och intressant. På EP:n får vi även höra samarbetet Pier Pressure, en låt som han gjort tillsammans med Julia Michaels och som kommer från hans senaste album. En låt som fortfarande toppar listan över mina absoluta favoriter.

Kelly Lee Owens

Sedan Kelly Lee Owens släppte sitt debutalbum 2017 har hon hunnit med en rad olika projekt. Hon har bland annat arbetat med St. Vincent och Björk. Nu ger hon sig in nästa musikaliska projekt och i dag landade de två singlarna Let It Go och Omen. Låtarna är de första smakproven från henne kommande album. Det är tydligt att låtarna bottnar i elektroniska toner och de får gärna får ta plats på ett dansgolv i sommar.

Agent blå

Agent blå har släppt albumet Morning thoughts. Vid första lyssning är albumet ett väldigt bra exempel på hur Agent blå lyckas skapa en symbios mellan melankoli och glädje. Det känns skönt att Agent blå fortsätter att leverera sitt karaktäristiska sound samtidigt som det märks att bandet utvecklar såväl sitt sound som sitt låtskrivande för varje släpp de gör.

Författare:
Emma Isberg, Skribent & redaktör

Pin It on Pinterest

Share This