LYSSNAT – VECKA 19

av | maj 11, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Boys

Bakom artistnamnet Boys står 22-åriga Nora Karlsson från Umeå. Hon har tidigare släppt två EP:s som uppmärksammats och hyllats av musikjournalister runt om i världen. I dag, den 11 maj, släpps hennes debutalbum Rest in Peace. Albumet är intimt och rakt på sak, samtidigt som det omges av ett varmt och magnetiskt ljudlandskap. Det breda, dramatiska men ändå så välkomponerade arrangemanget smälter fint ihop med Karlssons rena stämma. Lyssna!

Sharks

Bästa vännerna Sofia Englund och Susanna Friberg utgör tillsammans DJ-duon Sharks. Idag släpps deras nya låt Take Away. Enligt duon själva utspelar sig låten i början av eller mitt i en ytlig relation, där de sjunger om ärlighet, att inte spela något spel, och att bara ha det kul och enkelt. Take Away är en bubblande, peppig låt som bara får en att vilja dansa. Ett minst sagt passande släpp så här i den varma försommaren.

Henrik Appel

Lägg den 29 juni på minnet för då släpps Henrik Appels debutalbum, Burning Bodies. Men redan nu har vi fått ett smakprov av Appels debut som soloartist i form av singeln Hotel Room. Singeln är fin i sin enkelhet, där det musikaliska fokuset ligger på gitarr och sång. Hotel Room inger ett löfte om att Henrik Appels steg in i solokarriären och släppet av debutalbumet är något att längta efter.

Silvana Imam

Den 27 april släppte Silvana Imam låten Vikken Då, den första singeln från det kommande albumet Helig Moder, som släpps nästa fredag. För en vecka sedan publicerades videon till singeln. Videon är både estetiskt tilltalande och förmedlar samtidigt Imams outtröttliga tuffhet och kraft. Om basket, Hunger Games och kvinnokamp, lyssna och titta!

 

Mac Demarco

Efter måndagens Met Gala släppte Mac DeMarco två nya singlar, som enligt Youtube-beskrivningen spelades in på röda mattan på galan. DeMarco presenterade tillsammans med Alec Meen, Colin Caulfield, Peter Sagar, Sadie Holliday, Andrew Neville, Greg Napier och Caila Thompson, låtarna She’s My Sweet och Fuck the Toronto Raptors. Två halvknasiga, funkiga och autotune-kompakta singlar.

 

Författare:
Klara Ågren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This