LYSSNAT – VECKA 19

av | Maj 12, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Johnny Sunday & The Last Word

Uppsalabandet Johnny Sunday & The Last Word verkar enligt dem själva inom den halvobskyra genren Surf/Country-Psych. I låten Trailer Park Blues hörs ett sorts uppdaterat 60-tals sound och en text om en slarver vid namn Johnny. Nya EP:n Ever Changing Man finns ute för lyssning nu.

 

Sigrid

Norska Sigrid har under de senaste månaderna gjort en internationell karriär. Med singeln Plot Twist levererar hon en värdig uppföljare till Don’t kill my vibe, en låt som av NME beskrevs som ”A belter”.

 

Bedroom Eyes

Bedroom Eyes med låten After I Was A Kid But Before I Grew Up har ett sound som får dem att påminna om Popsicle. Det är känsliga röster och snabba gitarrer som står i fokus. Musikvideon är dessutom en roande pasticsh på klassiska TV-serien Twin Peaks.

 

Maia Hirasawa Feat. Magnus Carlson

Maia Hirasawa firar 10 år som soloartist. För att uppmärksamma detta kommer senare i år skivan Vacker och ful. Till dess får vi lyssna på singeln Våra gator, som är en finstämd duett med Magnus Carlsson.

 

 

Foreign Boys

”Futuristic beats from Bucharest” Så beskriver umänska Foreign Boys sin musik. I låten EXO, blandas det hypermoderna beatsen med någon stämningsskapande flöjt. Succén är given.

 

Författare:
Moa Marken, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This