LYSSNAT – VECKA 19

av | Maj 5, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

KRISTINA ISSA

Första skivan sålde slut flera gånger om och nu är hon tillbaka med ett nytt album. Med rötter från Syrien har hon skrivit om krig, saknad och styrka. Den elektroniska singeln Ocean som släpptes i mars är mörk, politisk och orädd, och skivan i sig innehåller massiva trummor, mörka synthar, smutsig harpa och dramatiskt blås.

 

FLAWS

Obstacles är namnet på den nya singeln som Göteborgsbaserade FLAWS precis släppt. Videon liksom musiken är dramatisk, välgjord och andas inget annat än magi. Den starka längtan genomsyrar allt och live kan man förvänta sig att höra en av de bästa svenska RnB rösterna. I sommar ger han sig ut på turné i Tyskland och en EP kommer att släppas inom kort.

Huset

Alla känner till deras somriga hit Allting och nu har dom precis släppt nya singeln Snöfall som levererar skön hip hop med melodiska, drömska slingor. Texten berättar om relationer, en ny tid och kärlek. 

Bror Gunnar Jansson

Med sin mörka stämma och mystik är han nu tillbaka med fullängdsalbumet AND THE GREAT UNKNOWN PART II som släpps digitalt den 5 maj. Han har tidigare blivit hyllad i många länder och den nya skivan bjuder på starka historier från då och nu, blås och kaxig blues. 

Mandy Rich

Mandy Rich benämns som Sveriges första transsexuella rappare och idag, fredagen den 5:e maj släpps första singeln Regnbågarnas stad. Texten tar upp karaktärer och fiction som samspelat i vår uppväxt och färgar vår tid idag. Mandy Richs musik talar ett tydligt språk: ”Älska mig för den jag är, inte vem jag är”.

Författare:
Tilde Hjelm, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This