LYSSNAT – VECKA 19

av | maj 8, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

The Shatterheads 

Självbetitlade debutalbumet The Shatterheads bjuder på en oförglömlig tidsresa genom 90-talets alternativ rock och 2000-talets indierock. Låtarna kombinerar både filosofiska texter och dynamiska rytmer med The Strokes vibbar i kombination av Joy Division och The Smashing Pumpkins.

Dead Pony 

Skotska Dead Ponys nya singel Everything is Easy har en modern tolkning på punkrock med inslag av poppiga influenser. Den har en högstämd och energirik stil som påminner om Gouge Away-Pixies och Sonic Youth. 

Westerman 

Westermans kommande album Your Hero Is Not Dead bjuder på en liten fördrink i form av singeln The Line, en låt med modern 80-tals synth-pop och mjuk indie-elektronisk stil. Den harmoniska balansakten mellan text och instrument ger ett kraftigt budskap om vad som är och inte är acceptabelt i livets omgivning.

Morgan Harper-Jones 

23-årige artisten Morgan Harper-Jones nya singel Typical är en känslofylld låt om obesvarad kärlek. Tillsammans med de elektriska trummorna, pianot och Morgans Feist-inspirerande röst skapas en stark och djup berättelse med känslosam karisma.

Sinead O’Brien 

Irländska sångerskan Sinead O’Brien framför sin nya singel Roman Ruins med mörk mystik och punkiga Patti Smith inslag. Texten i poetiskt anda ger en djupgående och kraftfull känsla som beskriver hennes filosofiska budskap på utmärkt sätt. 

Författare:
Whilliam Lindroth, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This