LYSSNAT – VECKA 18

av | maj 1, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

MANKIND

Varje spår på debutalbumet POPHITS är ett eget litet universum. Låtarna skiljer sig en hel del från varandra men ändå hör de ihop på något underligt vis. Receptet är väl som den här titeln lyder att Simple Is Good. Låten har något Jens Lekmanskt över sig och ett tema som ligger helt rätt i tiden: att uppskatta de enkla sakerna i livet.

AUSTRA

Austra är poppig på gränsen till experimentell på nya albumet HiRUDiN. Med ett sagolikt ljudlandskap och en osviklig sånginsats låter spåret I am not waiting som en korsning av Ray of Light-Madonna och Kate Bush.

BETWEEN MOUNTAINS

Isländska Between Mountains lyckas med konststycket att göra den gamla Ultravox-bangern Dancing with Tears in My Eyes rättvisa. Hennes sparsmakade tolkning behåller den där bitterljuva känslan som en älskar originalet för men adderar nordisk svalka.

MANX

Manx följer upp fjolårets lovande EP Shell med en James Blake-doftande låt om självdisciplin i svåra tider. Jag tänker att titeln Yoga while crying är målande för det kollektiva medvetandet just nu. Många har det tufft på ett eller annat sätt men gör så gott de kan för att hålla ihop sig själva i en galen tillvaro.

JOAN AS POLICE WOMAN

Joan Wesser hade alltid sett Under Control som en klassisk Rn’B-låt utklädd till en The Strokes-låt. Hon tog saken i egna händer och gjorde denna intima version. Resultatet är avsevärt mjukare än originalet med hennes underbart raspiga stämma i fokus.

LJUSHUVUD

Emopopparna i Ljushuvud släpper i dag en flörtig låt om att greppa efter halmstrån i kärlekslivet och börja dejta en kompis. Allt Jag Har Är Lite Hopp har en högre dos jävlar anamma i sig än deras tidigare släpp men misströsta ej, i grund och botten är det fortfarande en klagosång om ensamhet.

 

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This