LYSSNAT – VECKA 18

av | maj 3, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

BLADEE

Apple är den senaste singeln som släpptes för bara någon vecka sedan av en våra favorit sorgsna rappare. Bladee är en artist som vällt ur sig ny musik senaste åren, se bara på förra året då han släppte två fulla album. Nya låten har definitivt hans dna i botten, breda drag av melankoli men lyckas ändå väva in nya uppfriskande element.

KORNÉL KOVÁCS

Kornél har teamat upp med Rebecca & Fiona och släppt albumet Stockholm Marathon, ett ljuvt samarbete där det låter som de verkligen tagit vara på varandras estetik och skapat något nytt. Lo-fi elektronisk dansmusik med house:ig energi. Första singeln från skivan, Marathon, släpptes för en drygt månad sen och det känns redan nu som vi kommer få höra denna spelas på många festligheter i sommar.

KINDNESS, Seinabo Sey

Här i veckan släpptes Lost Without som är senaste verket av Kindness och Seinabo Sey. Låten är som gjord för försommarens varma stunder. Seinabos otroliga stämma som möter Kindness i en mix av syntpop och retro discovibbar. Lägg in på sommarens spellistor direkt!

LUNE

Lune, rösten i hitlåtar som Teenage Crime och Leave The World Behind släpper nu idag, äntligen, ny musik i form av singeln Don’t Speak. Hon har själv beskrivit låten som att den kommer från ”bäckenbotten och färdas ut i kroppen med puls och värme”. En väldigt passande beskrivning minst sagt då låten bjuder på värme, dans och endorfiner.

TERROR JR

I slutet på förra veckan släppte den något mytomspunna duon Terror Jr sin senaste singel, Loved By You. Tre år har gått sen de debuterade med låten 3 Strikes som featurades i en reklamvideo för Kylie Jenners läppglans har det surrats en del om de. Många spekulationer om att det faktiskt var Kylie som var den anonyma sångaren till de elektroniska poplåtarna, nu vet vi att hon heter Lisa Vitale. Loved By You är mer experimentell housepop och dansant än tidigare släpp men fortfarande med de melankoliska texterna. En fantastisk ny mix av duon.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This