LYSSNAT – VECKA 18

av | maj 4, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Beach House

Nästa vecka släpper Beach House sitt sjunde album, med det passande namnet 7, men redan denna vecka fick vi ännu ett smakprov i form av Black Car. Victoria Legrand och Alex Scally hittar nya vägar i sin kreativitet med singeln tillika videon – som är både magnetisk och minimalistisk och nästintill omöjlig att värja sig mot.

Tove Styrke

Tove Styrkes nya Sway låter som en varm vårkväll, där lekfullhet och förväntan ligger i luften. Det behagliga beatet är lika bubblande som cavaglaset i din hand och ackompanjeras perfekt av Styrkes luftiga toner. Och som om inte det vore nog släpps också hennes tredje album idag, 4 maj, där Sway fått äran att bli titelspår.

Florence + The Machine

Florence + The Machine kom alldeles nyligen med beskedet att nya albumet High As Hope släpps i slutet av juni (och som gästas av bland annat Jamie xx och Sampha). Samtidigt fick vi också den nya singeln Hunger med tillhörande fantastiska video, där känslorna och orden går hand i hand med det visuella uttrycket.

Tirzah

Gladly är första singeln från Tirzahs stundande debutalbum Devotion. Vackert och lugnt svallar orden om den överväldigande kärleken fram. Den fina videon, regisserad av Hannah Perry, präglas av samma slow-tempo och innerlighet som låten själv och får oss att längta till augusti när fullängdaren släpps.

Vicktor Taiwò

Vicktor Taiwò utforskar både ljudlandskap och röst i nya singeln blue Mountain ridge och det låter både nedtonat och experimentellt på en och samma gång. Hela debutalbumet Joy Comes In Spirit släpps i juni, men orkar du inte vänta till dess kan du även ta en titt på fina kortfilmen First Movement, som Vicktor Taiwò delade med sig av tidigare i år och som har nära koppling till kommande albumet.

Författare:
Helena Paulsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This