LYSSNAT – VECKA 17

av | apr 24, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Tim Jiu

Artisten Tim Jiu debuterade i måndags med låten LUFTEN. En elektronisk mörk poplåt på svenska med stråkar och R&B-vibbar. Men låtens repetitiva refräng och den mjuka psykedeliska rytmen har Tim Jiu lyckats leverera en lättsmält och mottaglig första singel.

VIKTOR SPASOV

Från kommande EP:n Kiddo (Part One), som också blir hans debut, har Viktor Spasov släppt sin första singel A Sad Song. En rå och avskalad låt framförd med Spasovs lite mystiska stämma, ackompanjerad av ett intensivt gitarrplock.

CHILDE

Han inte ny på musikscenen, tidigare har han turnerat med bland andra George Ezra och King Princess, då som Fred Page. Men i veckan antog han en ny riktning och debuterade istället under nya artistnamnet Childe med singeln Bad Ideas. En soulig poplåt med radiohitpotential.

OTHER LIVES

Amerikanska Other Lives följer upp senaste singeln We Wait med albumet For Their Love, som släpps i dag. Ett tiospårigt album i en nästan orkestralisk anda, med återkommande stråkar och mäktiga bakgrundskörer varvat med 60-talsrytmer och indie-influenser

LJUNG

Dekadens och otillräcklighet möter hopp och kreativitet i Ljungs nya singel You Can’t Hide, som dessutom är startskottet på kommande EP:n Eden. Mjuka elektroniska beats, syntiga ljud och Olivia Ljungkvists lite dämpade röst i reverb skapar en perfekt hybrid av en dansvänlig poplåt och en mörk alternativ elektrolåt.

Författare:
Sara Jones, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This