LYSSNAT – VECKA 17

av | Apr 28, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Sanghoy blues

Mali-baserade blues-punk bandet Sanghoy Blues värmer upp inför deras andra album Résistance. Albumet släpps den 16 juni och innehåller gästartister som Iggy Pop och Elf Kid. Smakprovet är rytmiskt funkdoftande och energiskt som Malis huvudstad, vilket också är namnet på spåret Bamako.

Pond

Paint me silver heter Australiensiska Ponds nya singel som andas psykadelisk glampop och rör sig musikaliskt nära sina vänner Tame Impala. Paint me silver är ett behagligt stickprov från deras kommande album The Weather som utkommer i början av maj. Spåret är en psykadelisk historia som bjuder på en passande video med nakna dansande aliens.

 

No Frills Twins

Australiensiska tvillingarna No Frills Twins har lovordats och hyllats på Youtube. Nu har de släppt nytt, den peppiga klubbhiten är allt annat än Elvis Presleys låt med samma titel Love me tender. Den påminner om Marina and the diamonds men har egen tappning av självsäkerhet och säregenhet

Frank Ocean

Lens droppade ner som en älskevärd bomb från Frank Ocean. Det är ingen hemlighet: Frank Ocean är på gång. Frank Ocean är på väg. Musikvärldens R&B-älskling nya singel är en enkel historia av mjuk synth och Oceans röst i auto-tune. Arrangemanget är relativt simpelt och minimalistiskt, som om Ocean vill gömma sig medan han sjunger, och stämmer väl med temat skam.

Floating points

Brittiske producenten och DJ:n Sam Shepherd, som går under namnet Floating Points, har nu släppt ett cirka sju minuter långt spår med influenser både från jazz och psykadelisk rock. Videon till spåret Silurian Blue utespelar sig i en öken och så känns också musiken: oändlig och atmosfärisk, en resa bort från hans tidigare mer klubb-vänliga material. Spåret är det första släppet från projektet Reflections – kortfilm med tillhörande soundtrack – som släpps i juni.

 

Författare: Saskia Rubensson

Pin It on Pinterest

Share This