LYSSNAT – VECKA 16

av | apr 10, 2020 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

The Aces 

The Aces fortsätter att förgylla den amerikanska indiescenen med ännu en fin låt. Lost Angeles heter deras andra släpp för året och djupdyker i känslan av att en stad kan kännas spännande och romantiskt samtidigt som den kan kännas som den värsta platsen på jorden när en får hjärtat krossat.

Esther Vallee

Esther Vallee har sedan tidigare visat prov på att hennes mörka popsound har varit otroligt välkommet i en tid där mycket av den moderna popmusiken knappt nuddar ytan. Och nya ep:n Time’s Up är inget undantag. Time’s Up är en hyllning och påminnelse om #Metoo-rörelsen och texterna träffar en på ett uppriktigt sätt och får nog många att få en tankeställare. 

Laura Marling

Det är nog många fler än jag som har väntat på ny musik från Laura Marling sedan hon lade ner gitarren för nästan tre år sedan. Nya albumet  Song For Our Daughter är på vissa sätt ett sätt att ge Alexandra från Leonard Cohens låt Alexandra Leaving en röst samtidigt som Laura Marling utforskar känslan av att vilja lämna allt och utforska en ny verklighet någon annanstans. 

Alison Mosshart

Efter att ha varit en del av band som the Kills och the Dead Weather så testar nu Alison Mosshart att stå på sina egna ben. Och av det testet får vi låten Rise som sätter fingret på känslan av att sakna någon så mycket att det göt ont samtidigt som det finns en hoppfullhet i texten. Musiken följer samma spår, från lågmälda verser som i refrängen får explodera och för mig som lyssnare blir det en fin upplevelse. 

Washed Out 

När man nu spenderar all sin tid hemma är det fint att få längta bort till värme och sommarvindar. Washed Outs nya singel Too Late för med sig ett lugn genom en ljudbild som för tankarna till solnedgångar vid havet och häng med vänner före vi var tvungen att mötas genom en skärm. 

Författare:
Emma Isberg, Skribent & redaktör

Pin It on Pinterest

Share This