LYSSNAT – VECKA 16

av | apr 19, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Editors 

Från att ha inlett sin musikaliska bana med intensiva gitarrslingor har bandet från Birmingham bytt bana, vilket inte minst märks i senaste singeln Hallelujah (So low). Att det numer är elektroniska toner som sätter standarden är däremot allt annat än dåligt. Denna dystopiska dänga lär lyssnas friskt på under våren.

The Tallest Man On Earth 

Det är nästintill omöjligt att bara välja en favorit från Kristian Matssons nya album. En av låtarna som inte tidigare släppts som singel är i alla fall den finstämda I’ll Be a Sky. En låt om sökande och vikten av att tro på sig själv. Stark och tänkvärd text som jag hoppas och tror att många kan inspireras av.

Kaah 

Ett av vårens mest efterlängtade albumsläpp renderade i en mängd ny spännande musik. Kaah har teasat under ett drygt års tid med ett flertal högklassiga singelsläpp och när fullängdaren nu släpptes blev nog ingen besviken. I låten TAK samarbetar han med HNNY och skapar tillsammans med honom otroligt tilltalande lounge-inspirerad soulmusik.

Men I Trust 

Men I Trusts nya låt Numb har ett otroligt trivsamt gung som vaggar in lyssnaren till en behaglig sjögräsvibe. En len och lugn framtoning utan att tråka ut lyssnaren. Finns inget som skaver i den här låten som till mångt och mycket andas produktionsperfektion. En lugn version av det klassiska yacht rock-soundet.

Augustine 

Svenske Augustine följer upp sin succédebut Luzon med en minst lika intressant poplåt i form av A Scent of Lily. Med en otrolig röst ackompanjerad av ett luftigt sound berättar Augustine en rörande rörig kärlekshistoria.

 

Författare:
Maximilian Haglund Holst, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This