LYSSNAT – VECKA 16

av | apr 20, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

μ-ZIQ 

Med sitt kryptiska artistnamn har den brittiske Michael Paradinas, eller μ-Ziq (läs: music) varit en pionjär inom IDM-genren sedan 90-talet och har varit viktig för definierandet av subgenren drill ‘n’ bass. Med ett lyhört öra för melodier skapar han ett eget sound på nya albumet Challange Me Foolish.

ALLEN STONE

Första gången jag hörde Allen Stone var när han spelade som förband till sin vän och kollega, svenske soulsångaren Tingsek. Stones röst och energi var utmärkande, och efter en tvåårig tystnad (senaste hörde vi honom på albumet Radius) släpper han nu ny musik. Amerikanske soul och R&b-sångaren Allen Stone har en röst mjuk som sammet och som briljerar på den nya singeln Brown Eyed Lover.

DAVID RAMIREZ

Austin-baserade sångaren David Ramirez gör så kallad  indieamerikana. Hans vackra, men sorgsna, låt Time var en av de starkaste spåren från förra albumet We’re Not Going Anywhere (2017) och låten har nu släppts i en akustisk version. Time passar kanske bäst till en ensam kväll hemma med ett glas whiskey i handen och blicken riktad ut mot fönstret, då Times refräng lyder: “I got nothing but time”.

DJ KOZE

Bedragande simpel är tyske DJ Kozes nya singel Pick Up som interagerar en discoloop med souldrottningen Gladys Knights röst, taget från hennes låt från 1972: Neither One of Us. En kombination som skulle kunna leda till ett enformigt resultat, blir i stället hypnotiserande och bådar gott inför DJ Kozes kommande album.

GIRAFFES? GIRAFFES!

Giraffes? Giraffes! kan definieras plats inom genren math rock; närliggande postrock med komplexa gitarrslingor och ovanliga rytmer ligger de nära band som Battles. Bandets nya singel med det krångliga namnet At The Turf Field Behind My Parent’s House är en symbios mellan hopp och dröm. Perfekt passande till vårsolens ankomst.

Författare:
Saskia Rubensson, Redaktör.

Pin It on Pinterest

Share This