LYSSNAT – VECKA 16

av | Apr 21, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Kendrick Lamar

Är det dags att kröna en ny kung inom hiphop? Världens samlade press verkar tycka det. Kendrick Lamars uttryck har fått många att höja på ögonbrynen men han har snabbt blivit en av de största inom genren. Nya skivan Damn landade som en jordbävning där vi får räkna med efterskalv långt in på sensommaren.

 

Beach Fossils

Andra singeln från bandets kommande skivan landade perfekt till våren. Saint Ivy är sprallig och finstämd indiedänga med vårkänslor som lovar gott inför fullängdaren. Är 2017 året då Lo-fi-pop verkligen får fäste i den svenska sommarscenen?

 

The Chemical Brothers

Den dynamiska big beat-duon från Manchester har äntligen gjort slag i saken och släppt gamla godingar i nytt format. Dessutom med ett gäng remixer. Block Rockin’ Beats fyller 20 i år och fungerar minst lika bra nu som då. Har du inte upptäckt Chemical Brothers är det verkligen inte för sent. Back with another one of those block rockin’ beats!

 

Toro Y Moi

Omaha är Toro Y Moi’s bidrag till samlingen Our First 100 Days som vill uppmärksamma allt som hotas av den nuvarande regeringen i USA. För att få ut maximalt av den här och alla andra låtar i projektet är det bäst att läsa på lite om deras gemensamma ambitioner och värderingar. Då ramlar poletten verkligen ner.

 

Mac Demarco

Alla som någonsin har varit på en avslagen efterfest måste ha hört Salad Days vid det här laget. Till den nivån att låten blivit tjatig och bra igen. Nu är den charmige kanadensaren på väg att släppa nytt album och den tredje singeln On The Level snurrar ordentligt på redaktionens spellista.

 

Författare:
Erik Magnusson

Pin It on Pinterest

Share This