LYSSNAT – VECKA 15

av | apr 3, 2020 | Läsvärt, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Purity Ring

Äntligen släpper Purity Ring nytt – ett helt album dessutom! Nya WOMB låter precis som jag har önskat, fast bättre. Det känns som duon har mognat i sitt sound och gått tillbaka till hur vi först lärde känna de; som i debutskivan Shrines. Det nya albumet har ett djup, mörker nästan, som kontrasterar det elektroniskt poppiga på ett utsökt sätt. I elva nya låtar kan vi vältra oss.

Min Stora Sorg 

Anso Lundin, eller Min Stora Sorg, släpper i dag sin första låt på engelska och låten är fantastisk. Ett verk skapat för att tala till det inre. Låten är vacker och känns så otroligt visuell, jag förflyttas mellan olika scener medan jag lyssnar på stämmorna och regnet som byter av varandra. Med i stämmorna finns Nadia Nair, ett drömlikt samarbete enligt Anso vilket jag är beredd att hålla med om.

Mei River 

Fredrik Eriksson, namnet bakom Mei River, satsar nu på egen komponerad musik från att tidigare främst producerat åt andra. Efter att ha lyssnat på senaste singeln Peter Parker förstår att han kan sin grej och hittat en sound som på något sätt fattats oss? Det är en lekfull och modern soulpop i fritolkning. Nu längtar vi efter debut EP:n.

Slow Magic 

Slow Magic, den anonyma skaparen av unika imaginära experimentell house. Och mer därtill. Hen har nu släppt en ny singel, som är det första från ett nytt projekt som är beskrivet ”It’s the end of the world but it’s OK”. Kan absolut inte sitta still till denna låt vilket är precis vad en behöver just nu.

Noah Carter 

Noah Carter blommade fram rejält 2017 med Come Alive och blev verkligen ett med den danska hiphop-scenen. Nu har han, äntligen, släppt en ny singel tillsammans med Benny Jamz. Nya Gary Payton bjuder på en överbryggning till grimen mer än tidigare R’n’B som i hans tidigare låtar. Är något tudelad till den nya sound-förflyttningen, med det sagt ändå spänd på att följa utveckling framåt.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This