LYSSNAT – VECKA 15

av | apr 12, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Melby

Skräniga gitarrer på ett härligt sätt, en djup och fin röst och dov och dyster stämning. Det är tre element som en klassisk indielåt bör innehålla. Melbys nya album None of this makes me worry innehåller många sådana låtar. Albumet släpps idag och innehåller spår på både engelska och svenska.

Anna Of The North

Norska Anna Of The North har släppt en låt som heter Used To Be. Enligt Anna själv är det en tillbakablick på hur det var när hon var yngre och inte brydde sig ytliga saker. Hon är rädd att vakna en dag och inse att hon spenderat sitt liv med att kolla in i en skärm. Det är pop med souliga inslag.

Nadja Evelina

Nya låten från Nadja Evelina heter Rymmer. Precis som vanligt är det indiepop med texter om relationer. Hennes kommande debutalbum kommer gå under namnet Vi?

Ten Fé

Att TLC’:s låt Waterfalls behövde en ny tolkning var ingenting jag visste förrän jag hört Ten Fés nysläppta cover. De sjunger i stämmor och använder först bara sina röster för att avsluta med bakgrundsmusik som byggs upp.

Vampire Weekend

Ett nytt album kommer den 3 Maj, men Vampire Weekend har redan släppt sex av låtarna. This Life och Unbearably White är de senaste tillskotten. De är båda sköna, glatt klingande låtar.

Författare:
Felicia Lotsander, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This