LYSSNAT – VECKA 15

av | apr 14, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Inner City feat LaRae Starr

Housegenren har inte alltid varit som den är idag, en gång i tiden var den mycket bra. Detroitlegendarerna Inner City var en ledande kraft då och nu är de tillbaka med Good Luck tillsammans med LaRae Starr. Good Luck bär Inner Citys signum och känns precis lika euforisk som deras tidigare material, men inte omodern för det.

Al Lover & Caïro Liberation Front

San Fransisco-producenten Al Lover har bland annat remixat Sudakistans Dale Gas och bidrar alltid med nya innovativa projekt. På EP:n Nymphaea Caerulea samarbetar han med Caïro Liberation Front som hyllar den arabiska våren med vacker electro chaabi. Bäst är spåret Level 5.

Young Thug, 2 Chainz & Wiz Khalifa ft. PnB Rock

Det är enligt tradition för mig ett måste för mig att ta med ett stycke av Young Thug när jag skriver Lyssnat för Popmani. Det är inte svårt att göra det, för Thugger släpper nya låtar hela tiden. Gang Up är kanske inte det bästa han gjort men spåret från soundtracket till den åttonde Fast & Furious-filmen har i alla fall en refräng som lätt fastnar. Och Young Thugs vers bland är såklart bäst av allas i gänget som också består av 2 Chainz, Wiz Khalifa och PnB Rock.

 

TOMM¥ €A$H

Läs gärna min recension av TOMM¥s underbart svettiga spelning i Norrköping i februari här på Popmani innan du läser klart detta och lyssnar på hans nya dänga Surf. Som vanligt betyder en signatur från denne estniske gangsterrappare tvivelaktiga texter, provocerande videos och atmosfärisk absurditet.

 

Ellen Allien

Tysklands elektrodrottning Ellen Allien har på sistone kommit ut med en hel del hårt material, men Stormy Memories är ett mer ambient, meditativt stycke som utgör den slags tankeväckande elektronisk musik som jag i perioder går helt in i.

Författare:
Filip Lindström

Pin It on Pinterest

Share This