LYSSNAT – VECKA 14

av | apr 5, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

NADIA TEHRAN

Andra singeln Jet från det kommande Dozakh: All Lovers Hell hintar om ett strålande debutalbum. Jet påminner om en tidig M.I.A, medan låten Down som släpptes för en månad sen har en helt annan karaktär. Hon rör sig i en drömsk blandning av hiphop och punk med persiska influenser, och om du inte visste innan att du behöver det så säger jag det åt dig nu.

KELSEY LU

Hon släppte ett album för tre år sedan och har efter det släppt en handfull singlar. Förra veckan kom låten Blood som är lika delar storslagen och lidelsefull. Tunt och skört samtidigt som det är kraftfullt. Det påminner om artister som FKA Twigs och Florence and the Machine (vars senaste album hon spelade cello på). 19 april släpps albumet.

ARLO PARKS

Romantic Garbage är den tredje låten från Arlo Parks. Fantastiskt rak och poetisk text som står i bra kontrast till den lågmälda, romantiska musiken, som den bästa typen av emo-R&B. Jag ser fram emot att höra mer från henne.

CELESTE

Det här är den första EP:n från Celeste trots att hon släppt låtar sen 2016. Lately är en blandning av R&B, jazz och soul. Tycker du om Jorja Smith eller Corinne Bailey Rae kommer du tycka om det här. EP:n innehåller bland annat låten Summer som gästas av Jeshi. Hiphopkollektivet Gotts Street Park är också featured på två av låtarna.

TRIXIE WHITLEY

Förra veckan släppte Whitley sitt fjärde album Lacuna. Rytmisk sång och elektroniska influenser blandas samman, tänkt Björk fast lite mer soul. Hon har gått alltmer mot ett elektroniskt sound, men ingen av de tidigare skivorna har varit så elektroniska som det här. Sticker ut särskilt gör den pulserande låten Heartbeat som börjat ominöst och mynnar ut i stämmor i refrängen, som fastnar direkt.

Författare:
Emma Thimgren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This