LYSSNAT – VECKA 14

av | apr 6, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Castlebeat 

Castlebeats gothpoppiga Here hade lika gärna kunnat släppas 1993 som 2018. Den har ett tidlöst indiesound, vilket gör det högst berättigat att bandet släpper sin musik digitalt såväl som på vinyl och kassettband. Även skivnamnet VHS skvallrar om att influenserna går tillbaka till andra sidan av 2000-talet.

Her

Den franska duon Her, vars medlem Simon Carpentier tagiskt avled häromåret, har nu släppt sitt självbetitlade debutalbum. På detta album finns låten Neighborhood. Den har en skälvande känsla av uppror över sig, utan att för den sakens skull kännas kantig eller plakatpolitisk. Tvärtom har den något vitalt och lovande över sig.

 

Stevie wolf 

”Blått saknar dimensioner, blått är bortom dimensioner” lär konstnären Yves Klein ha sagt om sin favoritfärg. Brooklynbaserade Stevie wolfs nya låt för inte bara tankarna till Kleins färglära, utan även till det fenomenala i hur indiemusik anno 2018 kan föra äldre och nyare konstnärliga uttryck. Resultatet är en konst bortom dimensionerna.

Diamond Thug 

Diamond Thug definierar sin musik som ”space-aged folk-rock”. Vid första anblick kan detta tyckas vara en svår ekvation. Låten Sapphire låter som något First Aid Kit hade kunnat spela in om de blev uppskjutna i rymden. Modernt, men med en tydlig förankring i 60- och 70-talen. Dimond Thugs debutalbum, Apastron, släpps den 6 april.

Sofi Tukker 

Den amerikanska duon Sofi Tukker består av Sophie Hawley-Weld och Tucker Halpern. Debutalbumet Treehouse är på ingång, men redan nu finns drottninglika Baby I’m A Queen ute för lyssning. Med stilsäkra gitarrer och smart text bådar detta gott inför framtiden. Plus i kanten för den excentriska videon.

 

Författare:
Moa Marken, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This