LYSSNAT – VECKA 14

av | Apr 7, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmani lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Brödet

Loser är en sådan låt som får hela världen runt om en att bara försvinna. Svindlande gitarrer, stadiga trummor och svepande synthar leder en till en öppen motorväg. Vägen hem under stjärnorna. Eller något helt annanstans.

Vinterspöke

Gitarren har äntligen fått komma tillbaka i popvärldens värme. En Plan är en typiskt härlig låt, elegant i sin enkelhet med en träffsäker text som att inte få den där andra chansen.

The Blaze

Efter att ha tagit världen med storm släpper nu The Blaze sin debut-EP. Spåret Juvenile är en atmosfärisk elektroresa som vägrar släppa taget om en, samtidigt som en nerpitchad röst håller en i handen och guidar en under hela äventyret.

ALVA

Love For Losers är en riktig hjärtekrossar-dänga. Allt är skit. Kärleken är för losers. På något sätt känns det tryggt, en kan alltid finna tröst i musiken. Och skrika lite extra högt.

F.N.Y

Efter succén med singeln Fridhemsplan är stockholmsbaserade F.N.Y tillbaka med nya singeln Silvana. Det är svängigt, snyggt producerat och hjärtskärande melankoliskt. Helt enkelt kan man kalla det svensk pop-r’n’b när den är som bäst!

Författare:
Adam Hallberg

Pin It on Pinterest

Share This