LYSSNAT – VECKA 13

av | mar 27, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

ANA TIJOUX

Fransk-chilenska rapparen Ana Tijoux är tillbaka, och det med besked. Hennes senaste singel Antifa Dance är en dansant dänga i fyrtakt där Ana Tijoux riktat hårdför kritik mot makten. Tijoux berättar själv om låten: “It is our profound belief that from pain, the purest act of love and resistance is born. Antifa Dance.” Eller i en tid av pandemi: låt oss, om än i karantän, dansa fram en samhällsförändring.

EL MICHELS AFFAIR

För den som gillar franskt 60-tal är El Michels Affairs nya singel Enfant något för dig med sitt retroaktiga sound. Tillsammans med sång från The Shacks är singeln en fin och 100% nynn-kompatibel låt. El Michels affair är tidigare känd från att ha satt sin egen, instrumentala spinn på Wu Tang Clans album Enter the Wu-Tang (36 Chambers).

SORRY

Brittiska indiebandet Sorry har tidigare släppt hyllade singlar och mixtapes, och nu släpper de äntligen sitt debutalbum! Albumet är betitlat 925 och det låter både trollbindande, förunderligt och vackert.

NZCA LINES

Brittiske synthpopparen Michael Lovett, eller NZCA LINES som han kallar sig, delar med sig av en ny singel som är betitlad Pure Luxury. Med dansvänliga synthslingor är låten melodisk och svängig, samtidigt som singeln är en reaktion gentemot konsumtionssamhället och dess effekter på klimatet.

DIRTY PROJECTORS

Windows Open är namnet på den amerikanska indiegruppens nya EP som rör sig mellan folkmusik och indierock. Dirty Projectors har sedan tidigare släppt två låtar från EP:n, men när nu helheten presenteras kan jag konstatera att det är starkt och vackert när akustisk gitarr, stråkar och röst blandas till ett vackert potpurri.

Författare:
Saskia Rubensson, Skribent & Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This