LYSSNAT – VECKA 13

av | mar 29, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Miriam Bryant

Det var ett tag sedan Miriam Bryant var aktuell med ny musik. Nu har hon släppt singeln Du med dig. Det är en låt som får mig att längta till sommaren samtidigt som den frambringar en sorts melankoli. Jag gillar att hon vågar vad som känns som en, mer traditionell vismelodi med modern pop och skapa en poplåt om längtan efter något annat.

Flume

Bara några dagar efter hans senaste mixtape släpper Flume nya singeln Friends. På låten fortsätter han att experimentera med trummor och synthar som får blandas med hans otroligt fina röst. Det är kanske ingen chock att även Friends känns spännande och nyskapande, det är något som vi vant hos att få höra från Flume.

King Charles

Nya singeln out of my mind är det första vi får höra från King Charles sedan albumet Gamble for a rose som kom 2016. Även om jag saknar det hans folk-sound som han har stoltserat med tidigare är nya singeln ett prov på att han klarar av att skala av musiken och fokusera på det som är viktigt; texten och hans röst. Båda delarna lyfter låten och får mig som var något skeptisk i början att se framemot mer musik.

Modest Mouse

Jag lyssnade otroligt mycket på Modest mouse förut men har under en tid tappat intresset för deras musik. När jag nu såg att de släppt nytt blev jag förvånansvärt nog väldigt imponerad över att de än en gång har lyckats att fånga mitt intresse. Nya singeln Poison the well är precis en sådan låt som jag vill ha av Modest Mouse; kaxig, fartfylld och riktigt riktigt bra.

Amanda Tenfjord

Norska Amanda Tenfjord är en favorit hos mig. Ända sedan debut EP:n First Impression (2018) har jag älskat hennes säregna röst som klär så otroligt bra i den moderna pop som hon presenterar. Hon tillför något nytt till den internationella popscenen och jag kan definitivt se henne stå på de stora scenerna inom en snar framtid.

Författare:
Emma Isberg, Skribent och redaktör

Pin It on Pinterest

Share This