LYSSNAT – VECKA 13

av | Mar 30, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Vasas flora och fauna

Vasas flora och faunas nya singel En invasiv art låter mindre naken än tidigare låtar. Det passar väl ihop med attityden, som gått från gråtfärdig livströtthet till gladlynt fuck you. Speciellt uppiggande är raden Jag är en invasiv art / jag ödelägger er villa / jo, en riktigt invasiv art / vi har alltid betett oss illa / du, lite adlig och glad. Jag fnissade högt.

Blue Orchids

Blue Orchids, den forna The Fall-medlemmen Martin Bramahs band, var underskattade redan då det begav sig – så det är knappast en överraskning att det brittiska postpunk-bandets nya EP, Skull Jam, knappt gjort några ringar på vattnet i musikvärlden. Kanske just därför känns det så otroligt att det fortfarande låter bra. Ljudbilden är nästan lika kaotisk som på 80-talet (trots att de har skurits ner en hel del på el-orgeln), arrangemangen är fokuserade och explosiva.

Slowdive

Ingen hade väl trott att Slowdive skulle komma med ny musik, men när de nu gör det känns det självklart och stiligt. I stället för den shoegaze bandet gjort sig synonyma med är detta en känslig ballad med mer distinkt melodi, nästan lite åttiotalspop över det hela. Oerhört vackert, och moget.

Sharon Van Etten

The End Of The World är en charmant cover (långtifrån den första och knappast den sista) på Skeeter Davis klassiska ballad. Låten är en del av ett kommande konceptalbum, producerat av Sam Cohen och Danger Mouse, sömnigt tolkad av singer-songwriter Sharon Van Etten. Det hela ska vara en tolkning av en roman av Philip K. Dick, som handlar om en alternativ verklighet där de allierade förlorade andra världskriget. Om inte annat så ett kärt återseende, det är alltid trevligt att bli påmind om att denna låt existerar.

Future Islands

I Cave visar Future Islands sin mörkare, mer pessimistiska sida. Samuel T. Herring sjunger lika passionerat som han dansade då jag såg honom live på BBC 6 Music Festival i fredags. Kan Future Islands ens göra en låt som inte är catchy?

Författare:
Daniela Lillhannus

Pin It on Pinterest

Share This