LYSSNAT – VECKA 12

av | mar 20, 2020 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Two year vacation 

Med ett sound som för tankarna till svunna tider på discogolven har Two Year Vacation slagit igenom på bred front de senaste åren. Nya singeln Don’t Know Anybody Else blir ett perfekt soundtrack till våren med sina glada och peppiga toner.

Editors

Editors är tillbaka i nygammal tappning med en remix på deras låt Upside Down av Joris Voorn. Från en tung originalversion lyckas den nederländske DJ:n skapa en låt med högt tempo och ett luftigt sound. En remix som onekligen givit låten en ny karaktär utan att för den delen tappa essensen av originalbandets känsla.

Laser & Bas 

Vårens kanske märkligaste låt är släppt. Laser & Bas har i sitt senaste singelsläpp Klockan är 15:40, dags att fucka ur skapat något som närmast kan tolkas som en hommage till AW-kulturen. Ett anthem för de långdragna eftermiddagarna på kontoret som till slut når ett slut. En sång för friheten.

I Break Horses 

I Break Horses är tillbaka på allvar. Med ett album som hägrar senare i maj har de teasat sin publik med singelsläpp som I’ll Be The Death Of You och Death Engine. Den senaste singeln Neon Lights gör inte att förväntningarna på det kommande albumet sjunker direkt. En svävande ljudbild som ackompanjeras av en karakteristisk synt lägger grunden för I Break Horses senaste hit.

Britta Persson, Petter Sebastian 

Under de senaste veckorna har vi varje måndag fått en ny singel från Britta Persson och Petter Sebastian. De två har skapat soundtracket till SVT:s nya serie Dejta. En serie som är väl värd att följa enkom för den fantastiska originalmusiken. Mitt i livet är den senaste i raden av det bästa soundtrack som skapats på bra länge. Spana in resten!

Författare:
Maximilian Haglund Holst, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This