LYSSNAT – VECKA 12

av | mar 22, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

OLSSON

Med perfekt timing till de första vårdagarna släppte Christian Olsson sin senaste singel Parasol. Det andra singelsläppet på kort tid, vilket onekligen vittnar om att det kan vara mer på gång från Fibes, oh Fibes! tidigare frontfigur. Den härligt sandstrandskompatibla singeln Parasol lovar i alla fall gott!

Mares 

För en vecka sedan kom så äntligen Mares efterlängtade fullängdare. En platta med ett par välbekanta spår, men också flera nya bekantskaper. Däribland Sunnanvind, vars intro drar tankarna till Håkan Hellströms Jag har varit i alla städer men som därifrån utvecklas till en musikalisk sommaridyll. Ett givet soundtrack till de kommande vårkvällarna.

Division 7 

I veckan släppte det tämligen okända bandet Division 7 sin första EP. Bland spåren finns låten Hålla handen eller dö. Ett melankoliskt opus med Springsteen-vibbar som man inte kan motstå att golvas av. Kommer bli mycket intressant att följa utvecklingen.

Delagoon

En rykande färsk singel kommer från Delagoon som övergivit sitt relativt städade sound som vi känner igen från bl.a. Techno Kids. Istället är det en betydligt råare och mörkare ljudbild som möter oss. Karaktären i deras sound finns kvar, men har onekligen fått en ny nyans.

Kakkmaddafakka

Våra grannar i Norge kommer ständigt med intressanta bidrag till den internationella indiescenen. Senast i raden är Kakkmaddafakka som har levererat ett spännande smakprov från deras kommande skiva i form av singeln The Rest. En otroligt fin kärleksberättelse som sakta men säkert byggs upp för att avslutas i ett vackert crescendo.

 

Författare:
Maximilian Haglund Holst

Pin It on Pinterest

Share This