LYSSNAT – VECKA 12

av | mar 23, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Say Sue Me 

Say Sue Me är ett sydkoreanskt indierockband där surfinfluenserna är extra tydliga. Inte minst på låten B Lover, som är en av två låtar som gjorts tillgängliga från det kommande albumet When We’re Together som kommer i april. Då i alla fall mitt livs brist på surfrock främst fyllts av Guantanamo Baywatch tidigare så känns det fint att ha ytterligare alternativ att stilla hungern med. Say Sue Me har en mjukare ton, men är precis lika melodiösa och B Lover låter av både mjuk som en våg men också betong-aktig som storsadspunk. Att inget svensk scen bokat dem när de ändå gör en Europaturné i vår känns som slöseri.

 

Sibille Attar

Sibille Attar har en gedigen bakgrund bakom sig, med badn som [Ingenting], Speedmarket Aveneu och The Tourettes. Nu släpper hon I don’t have to, vilket är den andra singeln från kommande skivan, vilket blir den första efter fem års väntan. Sibille Attar använder sig här av olika djup i sången, sjunger både nära och ekande längre bort. Att hon är en skicklig musiker går inte att ifrågasätta. I don’t have to känns som en självklar vårplåga på alla indiedansgolv, utan att vara det minsta plågsam.

Paarks 

Paarks kommer från Umeå och spelar melodiös indiepunk. EP:n Ronny innehåller fyra låtar och de sjunger på såväl svenska som engelska. Överlag känns ljudbilden experimentell och spännande, som att en får höra någon komma på något helt nytt. På det titelspåret är de så lekfulla att jag blir förvånad när de sjunger “luften är kall, luften är kall”, istället för “luften är fri, luften är fri”. EP:n är bra rakt igenom och särskilt ooo:andet i Moon och trallandet en minut in i Reactions får mig att se vad de mer kan göra.

 

The Magic Gang 

Brittiska The Magic Gang låter exakt som ett klassiskt indiekillband av The Kooks, Vampire Weekend och The Wombats typ, bara ett tiotal år senare. Efter en rad uppskattade EP:s och singlar släpper de nu sin självbetitlade debutskiva. Deluxeutgåvan har hela 16 spår och som en kan förvänta sig med den mängden finns det både sämre låtar och de som skiner lite mer.

Azure Blue ft. César Vidal, Paola & Peter Morén 

I My final candle är texten skriven till en mamma och pappa, vilket känns som något alla i indiesverige förr eller senare måste göra. Även om de gjort samarbeten förut så känns det  ännu mer alternativmusikbefriande att just César Vidal, Paola & Peter Morén är med på låten då de respektive har bakgrund i band som Ceasars och Peter, Bjorn & John, eller släppte den magiska skivan Stockciy girl 2002. My final candle är så 80-talsluktande synthpopig som en kommit att förvänta sig från Azure Blue, med dur i texten och moll i melodin.

Författare:
Clara Kron, Skribent & redaktör

Pin It on Pinterest

Share This