LYSSNAT – VECKA 12

av | Mar 24, 2017 | Läsvärt, Lyssnat, Ny musik

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Nadja Evelina

Nadja Evelina är tillbaka och denna gången är det med den smärtsamt ärliga singeln Ni Två. Låten handlar om de där stunderna då en egentligen vet hur det ligger till men väljer att förneka det just för att en hoppas så ofantligt mycket på en specifik person, hur ont det än gör. Ärligt, naket och träffsäkert så det bara skriker om det bjuder Nadja Evelina på det allra första smakprovet inför debut EP:n som släpps senare i vår.

The Moonlandingz

Bandet säger sig spela psykedelisk ouija pop, en ytterst specifik (och genial) beskrivning som på pricken beskriver just vilken musik bandet sysslar med. Moonlandingz har i dagarna blivit med video till låten The Strangle Of Anna där vi dras med på en resa som innehåller stekta ägg, vaselin, tårta, kebab och utsmetat läppstift. Moonlandingz frontman som också råkar vara Fat White Familys Lias Saoudi levererar sina rader med en släpig röst som passar väl med den greaseinspirerade frisyren och Slow Clubs Rebecca Taylor tuggar på sin tårta samtidigt som hon inleder mars månads bästa duett.

Nola

Johanna Karlson går under namnet NOLA när hon gör musik och har precis släppt albumet Moral Overflow. Hon har en säkerhet i sin röst som känns varm och omfamnande och i kombination med snygga och väl avvägda melodislingor som lämnar plats åt hennes fina röst levererar albumet elva välskräddade låtar.

Nite Jewel

Pop uppblandat med R’n’B och elektroniska influenser i en musikvideo som hämtar inspiration från och flirtar med Bergmans Det Sjunde Inseglet är vad vi bjuds på i Nite Jewels senaste släpp. Singeln 2 Good 2 Be True är sval, cool och stilren och vi på Popmanis musikredaktion längtar efter releasen av albumet REAL HIGH som släpps den femte maj.

Blaenavon

När jag klickade på play visste jag inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men blev ändå förvånad. Blaenavon inleder med en sprödhet en nästan enbart stöter på hos Keaton Henson för att sedan göra en helomvändning och omvandlar musiken till en tornado som ökar i styrka och river allt i dess väg för att sedan ebba ut, om och om igen. Och jag är nog inte ensam om att vara nyfiken på vad debutalbumet That’s Your Lot kan tänkas innehålla.

Författare:
Amanda Båmstedt, skribent

Pin It on Pinterest

Share This