LYSSNAT – VECKA 11

av | mar 13, 2020 | Artiklar, Lyssnat

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

PRINCESS NOKIA

Destiny Frasqueri som står bakom Princess Nokia har slagit på stort och släppte två album samma dag, Everything Sucks och Everything is Beautiful, totalt 22 låtar. Det är hennes mest eklektiska projekt hittills, men albumen är uppdelade i två tydliga kategorier. Det första tyngre, mörkare och aggressivt i sitt sound, medan det andra är betydligt gladare och drar åt old school hiphop, med influenser av funk och soul.

DIXIE CHICKS

Efter 14 långa år är den kontroversiella trion tillbaka med ännu personligare countrypop. Gaslighter är producerad av Jack Antonoff, som också producerat bandets tronföljare på countryscenen Taylor Swift. Låten som är tillägnad frontfiguren Natalie Maines ex-man handlar om psykologisk manipulation som titeln antyder om. Senare i år väntas ett album med samma namn.

PEG PARNEVIK

Peg har släppt egen musik sedan 2016 men det är först på senare tid som hon börjat hitta sitt sound. Bad Bitch släpptes i samband med internationella kvinnodagen och är en popanthem fylld av country twang som verkligen visar upp Pegs röstresurser. Den är överraskande nog skriven av bland annat Kesha, vilket dock inte alls är förvånande när man hört låten.

HAZEL ENGLISH

Tredje singeln från det kommande albumet Wake UP! är precis lika bra som English alltid är. Melankoliska Combat är som namnet hintar om berättelsen om en konfliktfylld relation. 24 april släpps albumet som blir English andra. Är du intresserad av en mer indie Lana Del Rey ska du kolla in English.

CAROLINE ROSE

Funkig elektronika och deppig psykedelika möts på svårplacerade Caroline Rose tredje album Superstar. Hon har helt lämnat bakom countryn och rockabillyn och lämnat över sig till popen i ett klart mer lågmält men flyktigt ljudlandskap. Skivans narrativ följer jakten på kändisskap och hur lätt det är att falla i onåd.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This