LYSSNAT – VECKA 11

av | mar 15, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Tilde Hjelm

Singer-songwritern Tilde Hjelm jobbar för fullt på kommande album som spelas in i Skottland. Till dess att det blir färdigt släppte hon i dagarna singeln I Hate You Jim. Det är en lugn indiepop-låt med en fin klang och rolig titel. Ett mysigt tillskott i spellistan.

scarlxrd

Musikvideon till HEAD GXNE är lika rå som scarlxrd själv. Brutalt spottas lyricsen rätt i ansiktet på oss tittare. Hade scarlxrd varit mer levande hade han klivit ut från skärmen och blivit verklig. Artisten, som blandar trap och heavy metal på ett unikt sätt, har genom åren uppträtt med en mask som täcker ansiktet. Inför musikvideorna till albumet INFINITY, som släpps under fredagen, har den dock slopats. Något som väcker fansens engagemang.

Helado Negro

Det här, det är trivsamt. Helado Negros nya släpp är ett trevligt album. Exakt vad jag vill mötas av i dörren när jag kommer hem efter en svettig dag på jobbet. Ska jag vara ärlig så smälte inte mitt hjärta förrän jag hörde País Nublado, men då var det verkligen sålt. Lummigt, luftigt, lätt. Det är behagligt att lyssna på How to make you smile.

Dear Euphoria

Låten Pure Will kommer ut som på beställning inför helgen. Det är en nästan helig låt att varva ner till, som för tankarna till Bon Iver. En elektroniskt musik i bakgrunden och ett omslutande eko i sången blandas till en härlig och nästan surrealistisk mix, som får mig helt att strunta i att texten faktiskt är ganska cheesy. Allt är bara väldigt fint, helt enkelt.

Gyptian

Mycket krävs för att lyckas göra en cover på reggaelegenden Gregory Isaacs och samtidigt behålla sin värdighet. Men Gyptian är rutinerad vid det här laget. Hans version av Love Overdue kan faktiskt mäta sig med originalet. Den har något högre kvalitet, men är samtidigt också något plastigare än ursprungslåten. Men, ska tilläggas, inte alls så överproducerad som en sån här typ av cover lätt kan bli. Just därför förtjänar den att lyftas i listan!

Jorja Smith

När vi ändå är inne på covers. Finns det något Jorja Smith rör vid som inte blir till magi? Hennes cover på Fugees Killing Me Softly är i alla fall inte ett undantag. Hennes version är både kraftig och ömtålig på samma gång, något raspigare och hesare än originalet.

Författare:
Sofia Ekberg Ekendahl, skribent

Pin It on Pinterest

Share This