LYSSNAT – VECKA 11

av | mar 17, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Fenne Lily

Brittiska folk/singer-songwritern Fenne Lily från Bristol släppte i veckan nya singeln What’s Good. Det är en skälvande låt som får ta tid och som sakta byggs upp i styrka. Fenne Lilys röst får en att stanna upp och verkligen lyssna, och fastnar i minnet även långt efter att låten är slut.

ÌFÉ

ÌFÉ, med bas på Puerto Rico, släpper sitt debutalbum den 31 mars och riktar med sin musik fokus på den sociopolitiska situationen på ön. I kombination med elektroniska och karibiska ljudgångar, hiphop och spirituell musik utforskar nya singeln Bangah teman som frihet och konflikt, och vi ser fram emot att få höra mer på det kommande albumet.

Weezer

Weezer släpper senare i år sitt elfte album och nya singeln Feels Like Summer är en poprockig försmak på detta. I samband med singelsläppet annonserade bandet även sina kommande turnéplaner, som bland annat involverar den första europeiska turnén sedan 2005.

Cailin Russo

LA-baserade Cailin Russo debuterade i veckan med singeln September Rose. Låten rör sig mellan genrer men alltigenom med en melodi som är lika len som en sensommardag tillsammans med ord som beskriver ett kärleksförhållande där tiden helt enkelt inte är rätt. En lovande debut.

The Sound of Arrows

Nya singeln Beautiful Life från svenska duon The Sound of Arrows är den första på många år och låter som en härlig blandning av 90-talets popklassiker och bandets eget karaktäristiska sound. Debutalbumet Voyage kom 2011 och innehöll en rad fantastiska låtar, så bandets återkomst är en efterlängtad

Författare:
Helena Paulson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This