LYSSNAT – VECKA 10

av | mar 6, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

MORGAN HARPER-JONES

Inledningsvis introduceras lyssnarna till en avskalad acapella-stämma, som mästerligt utvecklas till hänförande och långsamt vaggande toner. Tillsammans med vocodern blir Morgan Harper James en mänsklig, musikalisk cyborg. Tankarna färdas stundtals till Imogen Heaps Hide and Seek (ni vet, den i The OC när Marissa dör). Lie to Me är en lovande uppföljare på debutsingeln Breathe.

VIAGRA BOYS

Den råa tonen och ironiska attityden mullrar välbekant från sextettens nya EP Common Sense. Eller, som soundet har beskrivits tidigare; ”ett tillrättalagt 24/7-party på syra”. De fyra spåren är ett potpurri av sentida punk och psykadeliskt disco. Guldkornet Sentinel Island påminner om en groovie och hardcore-discoversion av The Box Tops megahit The Letter.

MANY VOICES SPEAK

Want It Kept är första singeln från Matilda Mårds drömpopprojekt Many Voices Speak, sedan debutalbumet Tank Town. Den karaktäristiskt sorgliga och förtrollande indie-illusionen är ständigt närvarande. Långsamt bygger spåret upp en aura av ett lågmält och ömtåligt lugn. Det är mjukt, intimt och tidlöst.

KLUSTER B

”The streets are getting colder”, sjunger Linnéa Hall skört. Soundet är lekfullt och optimistiskt; resultatet blir en elektronisk lo-fi/jazz. Love Must Conquer är den andra singeln på kommande albumet b. En låt som, med hjälp av de experimentella och genreöverskrivande tonerna, hypnotiserar lyssnaren.

JONATHAN WILSON

Nya plattan Dixie Blur bjuder på ett sammelsurium av bluegrass, country och sydstats-vurmande. De redan släppta singlarna, som Tex Mex-dragspelsdängan In Heaven Making Love och Korean Tea med ett tjusigt piano-outrot, visar på singersong-writerns vida musikaliska spektra. Dixie Blur är ett album för de som vill omvandla vabruari-vreden till barbeque-behag.

Författare:
Matilda Rånge, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This