LYSSNAT – VECKA 10

av | mar 8, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Mac DeMarco

På singeln Nobody får vi en förhandslyssning på vad Mac DeMarco kommer att dela med sig av i albumet Here Comes The Cowboy. Albumet släpps den 10 maj och det här är första nya musiken Demarco släpper sedan hyllade This Old Dog (2017). Nobody är en uppföljare av den vackra, lättsamma akustiska musiken i This Old Dog, och jag är säker på att Here Comes The Cowboy kommer att följa samma spår.

SASAMI

För en tankeväckande musikalisk resa kan en lyssna på SASAMI’s debutalbum som släpps idag och på skivan hittar vi bland annat den tidigare släppta singeln singeln Free som ger oss en mix av känslor och musik. En multi instrumental uppväxt bidrog till hennes förmåga att skriva nytänkande musik med en twist. Texterna har också ett roligt ursprung, hon beskriver att det är ett samlingsverk av brev som aldrig skickats, och dagboks kladd.

Nadja Evelina 

Nadja Evelina tog Sverige med storm under 2016 med singeln Finast utan filter, och senare med EP:n Aldrig samma/Alltid samma. Nu släpper hon Beach house i förberedelse för debutalbumet Vi? som kommer 3 maj. Det är tydligt att Nadja Evelina har en naturlig talang för att porträttera de typiska tankarna av en individ under en utekväll i Stockholm. Just av den anledningen kommer Sverige naturligtvis älska Nadja Evelina och albumet Vi?.

Solange

Solange är tillbaka med albumet When I Get Home, något helt nytt från tidigare breakthrough albumet A Seat at the Table. Det känns som att hon landat i sin persona som musiker, och nu kan hon experimentera och skapa precis som hon vill – och folk lyssnar! When I get home är ett underbart album med variation och nytänkande musik.

Loyle Carner, Jorja Smith

UK rapparen Loyle Carner rekryterar sångerskan Jorja Smith till hans nya singel Loose Ends. Texten beskriver ånger Carner känner från tuffa tider av sina tonår. Med Carners laid-back rap och Smiths mjuka röst blir det här den ultimata sköna låten.

Författare:
Ellen Ban Spaak, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This