LYSSNAT – VECKA 10

av | mar 9, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

THANKS

Den danska elektroniska duon Anders och Anders som är namnen bakom THANKS skapar musik som hämtar sina influenser från house, funk, soul och rock för att landa i något helt eget. Duon hämtar helt enkelt sina favoritelement från diverse genrer och skräddar välgjorda låtar som alla har en sak gemensamt, de är som gjorda för dansgolvet. Singeln Good Thing är catchy deluxe och är något för alla som gillar musik som rör sig i samma musikaliska universum som bandet Jungle.

 

King Tuff

King Tuff är tillbaka med full kraft. På spåret Raindrop Blue visar King Tuff eller Kyle Thomas som han heter till vardags, upp en mer polerad sida. Det är inte så att D.I.Y.- och garagesoundet är som bortblåst, utan snarare att det har fått mogna lite och blivit allt mer förfinat och träffsäkert. Albumet The Other har releasedatumet satt till den 13 april och efter att ha lyssnat på singlarna Raindrop Blue och Psycho Star är det bara att konstatera att det bådar väldigt gott.

Topaz Jones

Topaz Jones musik är fylld med ett helt magiskt groove som osar av en tydlig flirt med 1970-talets funk och soulscen, något som skapar en helt oemotståndlig tyngd i ljudet som kommer ut från högtalarna när en lyssnar på Pleasure Pain Passion [ft. KAMAU]. New York baserade Topaz Jones texter pendlar mellan humor som vid en första anblick kan antas vara ytliga och lättillgängliga, men bortom det finns även mer allvar och djup.

 

Ice Age (feat. Sky Ferreira)

Det är svårt att värja sig mot Elias Bender Rønnenfelts röst, den är rå, brutal och okonstlad. I singeln Pain Killer som släppts inför det kommande albumet Beyondless som väntas komma den fjärde maj vävs Elias röst samman med Sky Ferreiras mer renodlade popröst. Tillsammans sjunger de rader som “I’ll arrogate what’s there to take. In an evanescent embrace. Anesthetic liaison. Honey honey you’re my medication” Resultatet blir i sin tur en av vårens allra bästa duetter (och kärlekslåtar).

 

Wavves x Culture Abuse

Wavves gick ihop med Culture Abuse åkte på turné och passade även på att skapa lite musik, något som resulterade i de två låtarna Big Cloud och Up and Down. Spåret Big Cloud är alldeles lagom mycket slacker utan att bli ointressant eller slentrianmässigt. Rent musikmässigt drar det mer åt någon form av skitig pop (skitig i en ytterst positiv bemärkelse), vårsolskrispiga andetag och misslyckade skateförsök mot grusade gågator. Big Cloud är ett bra exempel på vad som händer när två bra band gör det de gör allra bäst tillsammans.

Vendredi sur Mer

Vendredi sur Mer bjuder på vintageelektronisk popproduktion på franska när den är som allra bäst i låten Lune ers l’Ature. Det är sällan musik låter så cool som när Vendredi sur Mer framför den. Fylld av kontraster, avslappnat men samtidigt storslaget, vackert men även med en air av något mörkare och farligare som väntar runt hörnet.

 

Författare:
Amanda Båmstedt, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This