LYSSNAT – VECKA 10

av | Mar 10, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis musikredaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

L I M

Med en mäktig ljudproduktion och en ärlig röst har L I M skapat något alldeles särskilt med låten GAME OVER. Den är stor, överväldigande, omslutande. Som ett täckte att dra över sig eller en drömvärld att gömma sig i. En fristad där ingenting riktigt spelar någon roll.

 

Mares

Mares fortsätter leverera fantastiska låtar på löpande band och Nattens sista dans fångar precis upp hur det känns när natten tar över. Den kalla luften, de trötta fötterna, de tomma cigarettpaketen. Festen stängs med en dyster låt, och det känns ändå rätt bra.

 

Albin Gromer

Efter nära fem års väntan är Albin Gromer äntligen tillbaka med nytt material. I min slummer är en solig skånsk souldänga, perfekt att ha i lurarna när du flyger fram på cykeln i vårsolen.

Niki & the Dove

Sushi King är ännu en banger från gruppen, vars reda på den svenska pophimlen bara fortsätter. Låten är långsam, gungande och luktar av neonglittrande åttiotal, sådär som bara Niki & the Dove kan göra!

Soko

Sweet Sound of Ignorance är första smakprovet från franska Sokos kommande skiva. Singeln bjuder på en vindlande, svajande resa som ibland kommer lite för nära – ett utmärkt knep för att hålla lyssnarna på tå hela låten igenom.

Författare:
Adam Hallberg, Skribent.

Pin It on Pinterest

Share This