LYSSNAT – VECKA 1

av | jan 3, 2020 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Mwuana 

De senaste åren har Mwuanas karakteristiska sound utgjort en lika stor som viktig del av Musiksverige. När han i slutet av 2019 släppte Fast Display var det ett tecken på att vi förmodligen får ta del av den varan i än större utsträckning även under 2020. Vi kan vänta oss att singeln blir en klubbhit i paritet med Me so Nice och Craftmanship.

Klass II 

På Klass II nya EP hittar vi låten Omstart. En låt som kan inspirera många så här ett par dagar in på det nya året. Hoppfull shoegazing som drar lika mycket åt ett luftigt som skitigt sound. Tidigare har Klass II berättat för Popmani att de fortfarande är ett tämligen sökande band, men i Omstart blandas deras uttryckssätt på ett sätt som definierar det de gjort hittills. Bra!

Jessie Ware, Benji B.

En delikat kreation signerad en av mina absoluta RnB-favoriter från de brittiska öarna. En subtil gitarr inleder låten som efterhand får sällskap av funkinfluerade beats, discoriff och Jessie Wares ljuva stämma. Mirage (Don’t Stop) skiljer sig en del från Wares tidigare musik, men inte till den grad att man inte känner igen henne. Benji B. lyckas dessutom tweaka låten något så att den blir än mer dansant än originalet. Typiskt lyckat samarbete!

José James, Aloe Blacc

Få kombinerar jazz och soul lika känsligt som José James. Tillsammns med Aloe Blacc har han skapat en av vinterns coolaste låtar. Turn Me Up är helt enkelt fyra minuter konstant feelgood.

Röyksopp, Lykke Li

I februari förra året basunerade Röyksopp ut att de skulle komma att släppa gamla B-sidor med jämna mellanrum under 2019 under projektnamnet The Lost Tapes. Den senaste låten Where You Ever Wanted är gjord tillsammans med allas vår Lykke Li och kommer nog göra få besvikna. Norska technobeats och en försiktig svensk stämma utgör fundamentet som sedan ackompanjeras av råa syntar. Mycket tacksam över att den här låten fick se dagens ljus!

Författare:
Maximilian Haglund Holst, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This