LYSSNAT – VECKA 1

av | jan 4, 2019 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Svart Katt

Svart katt är punkbandet från Östersund som sedan debutalbumet När allt är över har levererat punkklassiker. Nu är de aktuella med låten Det var då som kommer från bandets kommande EP Allt blir nog bra. Det är en nostalgisk låt som blickar tillbaka till tiden då livet lekte och nätterna på stan var det en levde för.

Ian Brown

Ian Brown delar med sig av sin nya singel From Chaos To Harmony. Frontmannen av det klassiska bandet The Stone Roses fortsätter att glänsla genom hans solokarriär. Singeln kommer fram han kommande album Ripples som släpps den 1 februari. From Chaos To Harmony framförs genom tre komponenter; trummor, bas och Ian Browns röst och det räcker gott och väl.

GUSTAF NORÉN och ROËDS

Gustaf Norén och Roëds fortsätter sitt samarbete och har släppt låten My heart began to sing. Det är en fin blandning av elektroniska influenser och en indieinspirerad ljudbild som skapar ett spännande verk. Deras sätt att leka med texter väcker förväntningar på vad de kan skapa framöver.

Friska Viljor

Det svenska indiebandet Friska Viljor har under de senaste åren växt sig riktigt stora ute i Europa och har hyllats för sina turneer och album både på hemmaplan och utomlands. Nu är de tillbaka med nya singeln All is good, en finstämd indiepärla som växer på en vid varje lyssning. Med en gitarrslinga och snygga vokaler presenterar de en riktigt snygg start på året.

jens 

Det norska stjärnskottet jens har bara hunnit släppa tre låtar men trots det lyckas han imponera med ett sammanhållet koncept som varit genomgående sedan debutsingeln. Hans senaste singel Any other way är ett snyggt exempel på det houseinspirerade soundet som han lyckas så otroligt bra.

Författare:
Emma Isberg, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This