LYSSNA: Florence Valentin – Ögonblick av klarhet

av | okt 19, 2020 | Artiklar, LYSSNA:, Ny musik

Florence Valentin delar med sig av en andra singel från sitt kommande album som släpps i november.

Sedan starten 2002 har Florence Valentin med Love Antell i fronten hunnit släppa albumen Johnny Drama, Pokerkväll i Vårby Gård och Spring Ricco. Efter den sistnämnda releasen under 2009 tog bandet en paus och Love Antell medverkade under tiden i Så mycket bättre och släppte två soloalbum.

Nu har bandet återförenats och spelat in nio nya låtar som den 20 november kommer att resultera i Florence Valentins fjärde album Det var en gång. Först ut var singeln Tävla!!! som släpptes i somras och nu har även låten Ögonblick av klarhet släppts.

– Det har hänt mej flera gånger förr att jag drömt musik som jag i drömmen tycker låter grymt, men då jag sen vaknat har jag ofta glömt bort hur låten gick. Den här gången hade jag möjlighet att direkt spela in den på telefonen. I mitt anteckningsblock från den morgonen står det bara Ögonblick av klarhet. Vet inte vart jag fick det ifrån, men jag tyckte väl att trudelutten jag precis spelat in på telefonen lät som när livet flimrar förbi i en massa bilder när man dör eller nåt. Det här var innan Covid 19-pandemin plötsligt förändrade våra sätt att umgås på över hela planeten. Nu när jag hör låten låter det som den nästan är specialskriven för det nya tillståndet världen befinner sig i. Den är trösterik på nåt sätt, berättar Love Antell.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This