LYSSNA: El Perro del Mar – The Bells

av | okt 21, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Ny musik, Nyheter

El Perro del Mar släpper en romantisk pärla med olycksbådande inslag.

El Perro del Mar släpper i dag den fristående singeln The Bells som ursprungligen togs fram för en bröllopsscen i Lisa Aschans komedi Ring mamma! Låten var något som Sarah Assbring aldrig tidigare skrivit och efteråt stannande den kvar inombords tills hon tillsammans med Jacob Haage och producenten Patrik Berger (Robyn, Lana Del Ray, Alice Boman) gjorde den till hennes egen och skapade The Bells skramliga ljudbild.

– Jag minns att jag spelade in sången ungefär samtidigt som Coronan lamslog världen och att hela den känslan blev en väg in i en låt som någonstans känts främmande för min personlighet. För trots att jag behöver melankolin så behöver jag även veta att det finns kärlek. Och hopp! Plötsligt kändes meningen i slutet ”Baby, I can’t wait ’til tomorrow” inte bara sockersöt. Den kändes viktig, berättar Sarah Assbring i en kommentar.

Omslaget till singeln pryds av en svart skulptur av den svensk-chilenske konstnären Anton Alvarez och i höst väntas ytterligare släpp från El Perro del Mar.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This