Lorde släpper bok om Antarktis

av | nov 26, 2020 | Artiklar, Ny musik, Nyheter

– Antarktis fungerade verkligen som en stor vit palettrengöring, en slags himmelsk foajé som jag var tvungen att gå igenom för att börja göra nästa sak. Lorde släpper bok om Antarktis och har äntligen börjat skriva på uppföljaren till Melodrama.

Den nya zeeländska sångerskan och låtskrivaren Ella Yelich-O’Connor verkar inte ha någon brådska med att leverera en uppföljare till sitt hyllade album Melodrama från 2017.

I början av 2019 åkte hon istället på en resa till Antarktis och innan det hade hon ännu inte börjat skriva på nytt material. Men i en kommentar berättar Lorde att resan satte igång någonting i henne och det var som hon hela tiden hade längtat efter var ett besök i en annan värld:

– Album lever i sina egna världar på ett sätt, och Antarktis fungerade verkligen som en stor vit palettrengöring, en slags himmelsk foajé som jag var tvungen att gå igenom för att börja göra nästa sak.

Detta resulterade i att Lorde bestämde sig för att släppa en bok om resan och hon förklarar att boken är en perfekt föregångare till Melodrama på ett abstrakt sätt.

Boken som släpps i mitten på februari kommer gå under titeln GOING SOUTH och består av hundra sidor av foton och text av Harriet Were som dokumenterade resan. Hela projektets nettovinst kommer att gå till stötta organisationen Antarctica New Zealand.

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This