Lollapalooza skjuts upp ännu ett år

av | mar 30, 2021 | Artiklar, Nyheter

Efter att ha annonserat i december att festivalen återvänder, väljer nu Lollapalooza att ställa in årets upplaga. Det blir andra gången som festivalen ställs in efter debutåret i Sverige 2019.

Den amerikanska festivalen satte siktet på Stockholm 2019 och blev en stor succé. På grund av pandemin blev de tvungna att ställa in förra årets upplaga, men räknade med att kunna komma tillbaka i år. De meddelade i december att de planerade för en festival i sommar med samma lineup som för 2020. Festivalen har fortsatt sälja biljetter och många har ifrågasatt om festivalen verkligen kommer kunna att genomföras.

– Det är med stor sorg vi måste meddela att Lollapalooza Stockholm 2021 ställs in. Vi har verkligen sett fram emot att arrangera ytterligare en oförglömlig festival i hjärtat av Stockholm i år. Men med den osäkerhet som råder kring den aktuella situationen i Sverige är det tydligt att vi inte kommer att kunna leverera den spektakulära festivalhelgen som är Lollapalooza Stockholm, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

De meddelar att de planerar att genomföra festivalen 1-3 juli nästa år. De biljetter som sålts är giltiga för nästa års festival, men går också att återlösa.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Fotograf:
Carolina Mendozza

Pin It on Pinterest

Share This