LOCALS: ”De bästa låtarna handlar alltid om olycklig kärlek”

av | Nov 23, 2017 | Intervjuer

Indiebandet LOCALS bildades 2012 och har sedan dess nått stora framgångar med både turneér och singelsläpp. Imorgon släpps nya EP:n Something Real och idag blev det klart att de spelar på Where’s The Music 2018. Ikväll står de dock på scen på Under Bron och Popmani pratade med Alfred Holmgren några timmar innan spelningen.  

Ni startade bandet som en protest mot att musikbranschen till största del består av soloartister, varför kändes det viktigt för er att starta bandet?
– Vi brukar alltid säga åt folk att lyssna själva. Det är svårt att beskriva. Vi jämförs ofta med britpop band och det tycker vi känns som en bra jämförelse. Skälet till att det är viktigt för oss är att vi är uppvuxna med band i musiksverige. Nu finns det inte kvar något av dem. Det är en stor svaghet att det ser ut så och vi trivs jävligt illa med det.

Ni släpper EP:n Something Real imorgon, vad kan ni berätta om den?
– Det är fem grymma låtar. Fem låtar som står för sig själva men som tillsammans bildar ett starkt team. Känns som att det kan bli riktigt bra.

Vad inspirerade er under arbetet med EP:n? Var det någon speciell låt eller händelse som formade soundet på EP:n?
– Vi ville göra det bästa vi kunde. Det var inspirationen. Något som bara lät som vi och något som bara var vi. Soundet formades av en strävan efter förändring, att göra något som ingen annan gör.

Hur såg låtskrivar-processen ut? Är det till exempel viktigt för er att ni utgår från egna erfarenheter när ni skriver musik?
– Vår musik kan handla om allt möjligt. De bästa låtarna handlar alltid om olycklig kärlek. Alltid! Men det är alltid lättare att skriva om någon annans kraschade liv än om sitt eget. Det kanske är det vi gör, skriver om varandra. Sen hittar man på jävligt mycket också.

Ni jämförs ofta med band som The Stone Roses och Oasis, hur känns det?
– Det är två väldigt bra band. Hellre bli jämförd med dem än med många andra men då var då och nu är nu. Vi gör vår grej utan att tänka så mycket på äldre band. Däremot var 90-talet ett grymt årtionde som vi tycker mycket om.

Ikväll spelar ni på Under Bron, vad kan publiken förvänta sig av er?
– Det kommer att bli en grym kväll. Vi kommer att bjuda på något jävligt norskt och otippat och Popmani ska ju spela… herregud! Bara det, det vill ni inte missa!!

Författare:
Emma Isberg, Skribent

 

Pin It on Pinterest

Share This