Linnea Henriksson: ”Popmusik är något mäktigt”

av | jan 20, 2019 | Artiklar, Framsida Startslider, Intervjuer

Efter P3 Guld 2019 passade Popmani på att prata med några av vinnarna. Linnea Henriksson kammade hem årets pop.

Hur känns det?
– Det känns fantastiskt, verkligen jättejättekul. Jag är så himla stolt över det här albumet och blir bara ännu stoltare över att jag får pris för det. Jag blir påmind igen om hur mäktigt det är att göra musik.

Vad tänker du om ditt musikår 2018?
– Jag tänker att musik är så mäktigt. När man har släppt ett album och börjar få höra från de som hittar ens musik vad musiken faktiskt betyder för dem. När de delar med sig av saker som att man är med i break-ups och att man har varit en kompis i nyförälskelse igen. Eller när man ser sin publik på en spelning och det är allt ifrån kompisgängen längst fram till äldre par längst bak till folk som går dit själva – det är så otroligt mäktigt. Jag tycker att just popmusik om något är mäktigt, det är därför jag blir så stolt över det här priset. Genom popen har du möjlighet att berätta och komma väldigt nära inpå folk, just för det är ett så ärligt uttryck.

Vad händer framöver?
– Nu har jag har haft en period när jag har släppt mycket musik och det har varit mycket rörelse så jag är jättesugen på att komma ut och spela. Det kommer att ske i sommar men jag ska nog utnyttja läget också att bara vara lite, leva lite. (Linnea pekar på sin mage och skrattar) Det jag har gått och suktat efter, oavsett om jag varit gravid eller inte, är att bara få vara i min studio. Jag blir ju om något peppad av att få skriva musik när jag har får ta emot ett sånt här pris.

Författare:
Sofia Ekberg Ekendahl, Skribent

Fotograf:
Carolina Mendozza

Pin It on Pinterest

Share This