Linnea Henriksson: ”Det är en låt att verkligen fira livet med”

av | Aug 6, 2017 | Intervjuer

Linnea Henriksson fortsätter att förgylla den svenska musikscenen med glädjefull pop och nu är hon ute på sommarturné. Vi passade på att ställa några frågor till henne om förebilder, framtiden och den senaste singeln Släpper Allt.

Du är aktuell med din nya singel Släpper Allt, vill du berätta lite om inspirationen bakom och skapande processen bakom den?
– Precis som Säga mig är detta en låt som jag gjort med Alex Shield och just med denna så hade han redan grunden musikaliskt och jag testade att sätta lite text på för att se om den passade mig. Jag märkte direkt att den fick ett kompistema som jag gillade jättemycket och för att förstärka den känslan frågade jag Norlie & KKV, som jag lärt känna när vi gjorde Se på mig nu som jag och Petter släppte, om de ville va med. Tillsammans med dem, David Lindvall och Fredrik Okazaki gjorde vi sen klart låten. En låt att verkligen fira livet med och ge kärlek till alla fina människor man har omkring sig. Man ska bli glad och vilja ringa sina nära och säga hur mycket de betyder. Det är viktigt.

Det är svårt att placera dig i ett fack rent musikaliskt, förra sommaren kunde en se dig tillsammans med Magnus Carlson och nu med Norlie och KKV. Är det ett medvetet val från din sida att undersöka flera genres och finns det någon du brinner för mer?
– När det handlar om min egen musik är den ju väldigt pop, men då jag har en bakgrund i annan musik, i framförallt jazz, vill och behöver jag få göra mer än bara en sak. Jag vill göra musik, helt enkelt, och samarbeten öppnar ju upp för även sånt som jag kanske inte skulle satsa på själv.

Vilken musik kopplar du ihop med din barndom?
– Rolling Stones och Yabba Dabba Dance 1, 2 och 5

Är det någon speciell artist därifrån som du fortfarande bär med dig idag?
– Rolling Stones. Har tungan gaddad på min arm.

Vilka är dina främsta förebilder i livet?
– Givmilda, positiva och snälla människor.

Vart ser du dig själv om 10 år inom musiken?
– På scenen. Förhoppningsvis fortfarande svår att placera i fack, med roliga turnéer i pipelinen och både nya bra och dåliga upplevelser i bagaget som man skrattar och gråter åt över en blaskig stor stark eller två

Har du någon specifik låt som du lyssnar extra mycket på just nu?
– Återkommer alltid till Lump Sum med Bon Iver

Hur har sommarturnén gått, har du några specifika minnen därifrån du kommer bära med dig?
– Varje gig är ju en kick i sig men nya grejer som händer. Det är ju det som är så magiskt med live, att man inte kan säga innan en spelning hur den exakt kommer bli – i alla fall är jag stört ointresserad av den sortens konserter. Jag vill ha svett, eufori, Miss Li som åker i älven (älskar henne) och stukade fötter. För min egen del så är detta en sommar jag kommer minnas som jäkligt ljuvlig bara. Jag har ett sånt jävla fint gäng med mig. Världens finaste musiker och tekniker och vassast i stan på rundpingis. Vi spelar inför varje gig och det finns inget band som klår oss, men folk är varmt välkomna att försöka…

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This