Lil Nas X släpper låt tillägnad sig själv

av | mar 30, 2021 | Artiklar, Ny musik, Nyheter

Lil Nas X teasade sin nya låt Montero (Call Me By Your Name) redan förra året. Låten är skriven till hans tonåriga jag och handlar om att acceptera sig själv. 

Lil Nas X debuterade 2019 med Old Town Road, samma år kom han också ut. I sin nya låt Montero (Call Me By Your Name) sjunger han om just det. På Instagram publicerade han ett öppet brev till sitt 14-åriga jag, där han berättar att han aldrig planerat att komma ut men att han velat göra det för den förebild han kan vara.

– Jag vet att vi lovade att dö med hemligheten, men det här kommer öppna dörrar för andra queera personer att bara existera. Det här är väldigt läskigt för mig, folk kommer att bli arga, de kommer säga att jag driver en agenda. Men sanningen är att det gör jag. Agendan att få folk att hålla sig utanför andra människors liv och sluta diktera vilka de bör vara, skriver han.

På grund av musikvideon till låten har Lil Nas X fått motta stor kritik, främst från den kristna högern i USA. I videon ger han djävulen en lap dance och dödar sedan honom för att ta över hans roll i underjorden, något som kritikerna reagerat starkt på.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This